Wat kost het huren van een camper?

Natuurlijk is het huren van een camper niet gratis. Maar wat kost het huren van een camper dan wel? Met welke kostenposten moet je rekening houden? In dit artikel worden de kosten per kilometer, het eigen risico en de overnachtingen met een huurcamper behandeld.

Kosten per kilometer

Wat kost het huren van een camperEr zijn verhuurders waarbij bovenop de huurprijs nog kosten per kilometer in rekening worden gebracht. Dan mag je bijvoorbeeld 1000 km per week vrij rijden en kosten alle kilometers die daar bovenop komen geld.

Dit bedrag kan variëren tussen de 15 en 60 cent per km. Afhankelijk van de lengte van de reis die je wilt gaan maken is het belangrijk om hier rekening mee te houden.

Eigen risico

Naast de borg is er ook nog het eigen risico waar je rekening mee moet houden. Vaak wordt de hoogte van dit bedrag door de verzekeraar opgelegd.

Doorgaans is de hoogte van het eigen risico hetzelfde als die van de borgsom. Soms kan het eigen risico verzekerd worden. Het kan bijvoorbeeld bij een reisverzekering in zitten of apart verzekerd worden bij een verzekeraar.

Overnachten

Om te overnachten zal je de camper ergens moeten parkeren. Je kunt er voor kiezen om dit gewoon ergens op een parkeerplaats te doen.

Echter buiten het feit dat dit niet altijd even veilig is, is wildkamperen in sommige landen (waaronder Nederland) niet toegestaan.

Op steeds meer plaatsen in Europa worden camperplaatsen aangelegd. Soms zijn deze camperplaatsen kosteloos, soms kosten ze een paar euro, variërend tussen de €2 en €10.

Je kunt natuurlijk ook op een camping gaan staan. In het voor en na seizoen betaal je voor een camper met 2 personen per nacht tussen de €10 en de €25.

In het hoofdseizoen kan dit oplopen tot €40 per nacht, afhankelijk van de luxe van de camping.

Meer weten? Gratis e-book!

Als je meer wilt weten over het huren van een camper, download dan ons gratis e-book: ‘Alles wat je moet weten bij het huren van een camper’. Vul hieronder je naam en adres in en je ontvangt hem direct!

Je gegevens zijn veilig bij ons. Wij hebben zelf ook een hekel aan spam.

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.