Waarom ga jij op campervakantie?

CampervakantieDomme vraag natuurlijk! Gewoon, om uit te rusten van het werk, er even helemaal tussenuit te zijn en te genieten van wat een andere omgeving te bieden heeft.

Maar doet reizen niet veel meer met mensen? Een verlegen jongedame kan helemaal op gaan bloeien door een rafting trip over een wilde Franse rivier, en mannen met branie verpieteren door verkeerd eten en een gebrek aan weerstand (Ja, been there, done that).

Door jezelf af te vragen waarom je op campervakantie gaat, kun je er meer van genieten!

Reizen doet iets met mensen. Ze worden opgetogen, hard, nieuwsgierig, verdrietig.

Met reizen ga je niet alleen over de grenzen van een ander land, maar je komt ook je eigen grenzen tegen. Zoals de grenzen van je lichaam, de cultuurgrenzen, persoonlijke grenzen.

Hoe vreemder de cultuur, hoe meer je je bewust wordt van je eigen dagelijkse leefomgeving. Hoe mooi is het om eens stil te staan bij de o zo normale dingen die je altijd doet!

Het leuke is dat je kijk op de wereld al veranderd nog voordat je vertrokken bent. Nooit houd ik meer van Nederland dan wanneer ik op het punt sta om voor een langere periode met de camper te vertrekken.

Mijn blik verscherpt en ik word al een camperaar, in mijn eigen woonomgeving. Klaar om me te verwonderen en verbazen over de plek die voor mij zo normaal is. Daarom ga ik op campervakantie.

Laat ons weten waarom jij op campervakantie gaat! 

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.