Voorkom kosten bij het inleveren van een gehuurde camper

Bij het inleveren van een gehuurde camper wil je niet onverwachts extra kosten hebben. Daarom hierbij tips om dit te voorkomen.

Schone camper

4 tips om kosten bij het inleveren van een gehuurde camper te voorkomen Allereerst moet de camper natuurlijk in goede staat zijn. Hij moet schoon zijn van zowel binnen als buiten.

Maar wat is nou precies schoon? Je kunt het afmeten aan de staat waarin de camper was toen je hem ophaalde. Ook is een goede graadmeter om je af te vragen of je hem zelf in deze staat opnieuw zou willen huren.

Beschadigingen

De verhuurder zal uiteraard een rondje met je om de camper lopen om te zien of en waar er beschadigingen op de camper zitten. Als je de bestaande beschadigingen op papier hebt laten vast leggen, krijg je daar in ieder geval geen discussie over.

Het zelfde zal gedaan worden met de binnenkant van de camper.

Niet-zichtbare gebreken

Geef ook niet-zichtbare gebreken op bij de verhuurder. Dit is wel zo prettig voor de volgende huurders. En het is een kwestie van eerlijkheid.

Daar komt bij dat veel niet-zichtbare gebreken het gevolg zijn van gebruiksslijtage, en dit komt niet ten laste van de huurder.

(Auto)papieren

autopapieren bij het inleveren van een gehuurde camperZorg er voor dat je alle benodigde papieren ook weer inlevert bij het inleveren van een gehuurde camper. Het kan aardig in de kosten lopen als deze niet meer compleet zijn en dit weer in orde gemaakt moet worden.

Denk daarbij aan het kentekenbewijs, het apk bewijs, de groene kaart en het Europees schadeformulier.

Volledige inventaris

Volledige inventaris bij het inleveren van een gehuurde camperDe inventaris zal ook weer volledig en zonder gebreken ingeleverd moeten worden. Hier vallen ook de gasflessen en de luifel onder. Alle gebreken die er zijn zullen van de borg/ het eigen risico afgetrokken worden.

Meer weten? Gratis e-book!

Als je meer wilt weten over het huren van een camper, download dan ons gratis e-book: ‘Alles wat je moet weten bij het huren van een camper’. Vul hieronder je naam en adres in en je ontvangt hem direct!

Je gegevens zijn veilig bij ons. Wij hebben zelf ook een hekel aan spam.

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.