Tips voor een campervakantie – Deel 1 van 2

Ik krijg veel vragen over hoe je campervakantie doorbrengt. Is dit nou anders dan andere soorten vakanties? Nou, je moet natuurlijk gewoon genieten, dat is het zelfde. Maar er zijn ook een paar belangrijke zaken anders. Daarom deze tips voor een campervakantie, dit is deel 1 van 2.

Boodschappen doen

Tips voor een campervakantie - boodschappen doenAls je op campervakantie gaat, zal je anders moeten omgaan met het doen van boodschappen als wanneer je bijvoorbeeld met een tent of caravan weg gaat.

Bij de laatste twee installeer je je op een camping en ga je even snel met de auto naar de winkel. Met een camper doe je dit anders.

Je draai het gewoon om. Je gaat eerst langs de winkel om boodschappen te doen en vervolgens rij je naar de camping of camperplaats.

De camper kun je altijd wel kwijt op de parkeerplaats van de grotere supermarkten.

Overnachten op een camping

In feite heb je drie opties om te overnachten: Op een camping, op een camperplaats of ergens wild kamperen.

Bijna alle campings staan campers toe, dus daar hoef je je niet druk over te maken.

Voordelen camping

Campings hebben het voordeel van de hoeveelheid faciliteiten zoals een toilet, een douche, draadloos internet, een speeltuin en een zwembad. Ook een voordeel is dat je je helemaal kunt installeren; het uitdraaien van de luifel en lekker voor de camper gaan zitten is geen enkel probleem.

Nadelen camping

Het nadeel is dat een camping wel de duurste optie is van de drie. Je betaald ten eerste voor de staanplaats, en daar komen dan nog kosten per persoon bij.

Overnachten op een camperplaats

Tips voor een campervakantie - de camperplaatsEen camperplaats is een terrein speciaal voor 1 of meer campers. Meestal mag je hier 24 uur blijven staan. Het kan gewoon een parkeerplaats zijn die de gemeente heeft toegewezen, maar het kan ook een terrein zijn dat met faciliteiten is uitgerust. 

Voordelen camperplaats

Het voordeel van een camperplaats is dat het vaak in een stad of dorp is, of vlakbij evenementen terreinen of andere druk bezochte plaatsen. Je kunt er soms gratis en meestal voor maar een paar euro gebruik van maken.

Daar komt nog bij dat op een camperplaats vaak meerdere campers staan. Daardoor is de kans op een bezoek van mensen met slechte bedoelingen een stuk kleiner dan wanneer je zomaar ergens met de camper overnacht.

Nadelen camperplaats

Een camperplaats heeft ook nadelen. Je staat vaak dicht op elkaar en het is niet altijd toegestaan om je luifel uit te draaien en buiten te gaan zitten. Dat maakt het wat minder ‘gezellig’. Gelukkig is dit lang niet altijd het geval.

Deel 2

Lees ook deel 2 van tips voor een campervakantie 😉

Meer weten? Gratis e-book!

Als je meer wilt weten over het huren van een camper, download dan ons gratis e-book: ‘Alles wat je moet weten bij het huren van een camper’. Vul hieronder je naam en adres in en je ontvangt hem direct!

Je gegevens zijn veilig bij ons. Wij hebben zelf ook een hekel aan spam.

Deel dit:

Comments 1

  1. Pingback: Tips voor een camper vakantie - Deel 2 van 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.