Tips voor een camper vakantie – Deel 2 van 2

Ik krijg veel vragen over hoe je campervakantie doorbrengt. Is dit nou anders dan andere soorten vakanties? Nou, je moet natuurlijk gewoon genieten, dat is het zelfde. Maar er zijn ook een paar belangrijke zaken anders. Daarom deze tips voor een camper vakantie, dit is deel 2 van 2.

Met de camper de stad in

Ja, je kunt ook met een camper best een stad in rijden. Natuurlijk moet je rekening houden met de afmetingen van een camper. Het zal de eerste keer misschien wat spannend zijn in vergelijking met een personenauto.

Parkeren

Als je in een camper rijd ga je anders kijken naar parkeerplaatsen. Het zoeken van een geschikte parkeerplaats is dan een leuke sport.

Soms kun je op een gewone parkeerplaats staan omdat er voldoende ruimte is om de achterkant van de camper te laten ‘overhangen’.

Onze ervaring is dat als je echt wilt, er meestal wel een plekje te vinden is. Soms betekend dit dat je gewoon wat verder zal moeten lopen.

Je kunt ook van te voren even op Google maps kijken bijvoorbeeld om een geschikte parkeerplaats te zoeken, of je zoekt even in een camperplaatsen gids naar een parkeerplaats speciaal geschikt voor campers. (En die zijn er nog best veel!)

Parkeerplaats supermarkt

Tips voor een camper vakantie - parkerenAls eerste van de laatste twee tips met betrekking tot parkeren in een stad kun je er ook voor kiezen om te parkeren op een grote parkeerplaats bij een supermarkt of sporthal. Vervolgens kun je dan de fiets pakken om in de binnenstad te komen.

Openbaar vervoer

En je kunt natuurlijk nog op een camping in de buurt van de stad gaan staan om vervolgens met het openbaar vervoer naar de stad te gaan. Een keer gereden worden in plaats van zelf te rijden is ons goed bevallen…

Deel 1

Lees ook deel 1 van tips voor een camper vakantie 😉

Meer weten? Gratis e-book!

Als je meer wilt weten over het huren van een camper, download dan ons gratis e-book: ‘Alles wat je moet weten bij het huren van een camper’. Vul hieronder je naam en adres in en je ontvangt hem direct!

Je gegevens zijn veilig bij ons. Wij hebben zelf ook een hekel aan spam.

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.