Soorten campers ontdekken? Alle campers op een rij met voor- & nadelen:

Als je op zoek bent naar de verschillende soorten campers die er zijn, dan ben je hier aan het juiste adres. Per camper wordt in het kort aangegeven wat de verschillen zijn en waar je rekening mee kunt houden als je met een dergelijke camper op pad gaat.

Soorten campers: De buscamper

soorten campers

Hierboven staan de verschillende soorten campers afgebeeld die er zijn

De buscamper is een camper die er aan de buitenkant uitziet als een gewoon busje. Van binnen is hij echter helemaal ingericht om in te leven. Zo is er een bed ingebouwd, een klein keukentje en een zitje.

Omdat een bus niet echt ruim is, moet er spaarzaam met de ruimte worden omgegaan. Dit betekend dat je vaak het zitje moet ombouwen naar een bed. Soms zit er een vast bed in, maar dit gaat natuurlijk ten koste van de ‘leefruimte’.

Een bus is erg makkelijk te berijden en komt het dichtst in de buurt van een gewone auto qua rij-eigenschappen. Veel mensen gebruiken dergelijke campers ook als dagelijks vervoer.

Soorten campers: De half-integraal camper

De half-integraal camper heeft de voorkant van een bus. Maar na de cabine is het helemaal anders. Daar is de camper breder gemaakt en ook hoger. Hierdoor ontstaat veel meer ruimte in de camper.

Ook zijn ze vaak langer, waardoor het toch net even anders rijd als in een bus. Het is een goede combinatie van makkelijke rij-eigenschappen en toch veel ruimte. Deze camper is voor dagelijks vervoer weer wat minder geschikt, vanwege zijn lengte en omvang.

Soorten campers: De integraal camper

De integraal camper is bijna hetzelfde als de half-integraal camper. Alleen de cabine van deze camper is net zo groot als het achterste gedeelte, het woongedeelte. In veel gevallen kun je de stoelen in de cabine draaien, waardoor bij het stilstaan de cabine bij de rest van de camper wordt betrokken en je zodoende nog meer leefruimte hebt.

Ook tijdens het rijden is het uitzicht fantastisch door de enorme voorruit die natuurlijk over de gehele breedte van de cabine is gemaakt.

Een integraal camper komt daarentegen wel wat ‘logger’ over, omdat een dergelijke camper van voor tot achter even breed en hoog is. Het wordt daarom soms wel eens een ‘rijdende doos’ genoemd… Het rijden in deze camper is voor veel mensen wennen, omdat de neus zo breed is.

Soorten campers: De alkoof camper

De Alkoof camper is feitelijk het zelfde als de half-integraal camper, alleen zit er nog een slaapruimte OP de cabine, boven de voorstoelen. Dit is een vast bed waar je middels een trapje in kunt klimmen.

Voor kinderen uitermate geschikt, die hebben niet zo veel ruimte nodig. Volwassenen vinden dit nog wel eens ‘claustrofobisch’ overkomen.

Een dergelijke ruimte is ook erg handig om wat tassen en beddengoed neer te leggen als je niet aan het slapen bent.

Meer weten over de verschillende soorten campers?

Wil je nog meer weten over de verschillen per camper? Wij hebben namelijk een compleet boek geschreven met meer dan 40 pagina’s waarin alles staat wat je moet weten als je een camper wilt gaan huren.

Alle soorten campers worden in het boek bij langs gegaan met de voor- en nadelen van elk type.

Hierboven hebben we kort beschreven welke soorten campers er in hoofdlijnen zijn, maar als je meer wilt weten, dan raad ik je het e-book van harte aan, het is gratis.

Je kunt hem dan op je eigen computer opslaan en op je gemak doorlezen.

Gratis e-book downloaden

Voor degenen die niet weten wat een e-book is: Dit is een digitaal bestand met informatie. Het bestand kan worden opgeslagen op je eigen computer waarna je het kunt openen en kunt inzien. Een soort van digitaal boek dus. Als je je voor ons e-book aanmeld, krijg je hem via de mail toegestuurd. 

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.