Over Country Camper Verhuur

Bekijk de video waarin wij ons voorstellen:

Ik was op zoek naar vrijheid, en nu kan ik leven en slapen waar ik maar wil!

Country Camper Verhuur is er voor iedereen die absolute vrijheid wil ervaren. Ik (Piet Hein) dacht dat als ik zo genieten kan van een camper, dan kan ik ook anderen overtuigen hoe geweldig het is en helpen om dit ook te ervaren. (Tot nu toe is dit al aardig gelukt)

Ik heb al erg veel mensen blij mogen maken door onze campers te verhuren en dat is natuurlijk fantastisch.

De mogelijkheid om er met een camper op uit te gaan heeft mijn leven compleet veranderd. Ik had nooit gedacht dat een camper mijn leven zo veel mooier kon maken,maar toch is dit gebeurd. Veel dingen zullen zo veel beter worden als je bezig bent met de voorbereidingen voor de camperreis, en ook tijdens en nadat je daadwerkelijk de camperreis gemaakt hebt.

Als je me jaren geleden had gevraagd om met een camper op vakantie te gaan, had ik je waarschijnlijk uitgelachen. Ik zal je nu vertellen hoe ik er toe gekomen ben om een camper aan te schaffen en er mee op reis te gaan.

Mei 2004…

Ik woonde nog bij mijn ouders in een klein dorpje in Groningen. Ik had het naar mijn zin, ik kon lekker goedkoop wonen én ik kon studeren, een auto en motor rijden. Wat wil een jongeman nog meer? En toch was er die drang naar vrijheid. Ik hield namelijk ook erg van surfen. Maar daarvoor moest ik altijd een flink stuk rijden.

Wat zou het mooi zijn om in je auto te kunnen slapen… en zo zat ik een beetje voor me uit te dromen. Dan kun je gewoon ergens parkeren waar de wind waaide en hoefde je je niet druk te maken over de rit naar huis.

Maar hoe zou dat ooit moeten passen in mijn destijds kleine autootje (Suzuki Swift 😉 )?

Toen kwam het in me op om een bus om te bouwen waar ik in kon slapen. Mijn buurman was namelijk met een dergelijk project bezig! Totdat ik er achter kwam wat dit allemaal wel niet moest gaan kosten. Dus er zat niks anders op, ik begon een grote zoektocht naar een goedkope camper op internet.

Mijn eerste camper – een ramp!

Mijn eerste camper was een bedford. Hij was belastingvrij en reed op gas. Prima dus gezien de vaste lasten en brandstofkosten! Ook was hij lekker ruim, het was een alkoof model, je kon dus boven de cabine slapen. Perfect om met al mijn spullen mee te reizen!

De verkoper verzekerde mij er van dat alleen het raampje in de alkoof lek was. “Even opnieuw kitten en het is weer gefixt”. Om er goed bij te kunnen moest ik een stukje van de beplating aan de binnenkant weghalen.

Daar ben ik mee begonnen en ik ben niet meer gestopt totdat de hele camper gestript was… Ik kwam er namelijk achter dat er al flink wat water naar binnen was gekomen en dat de hele opbouw door en door rot was.

Ik heb nog een poging gedaan om de camper weer helemaal op te bouwen, heb daar flink wat geld en tijd in gestoken, maar dat was niet aan mij besteed. Bleek achteraf. Ik had er gewoon het geduld en de ervaring niet voor.

Tot overmaat van ramp bleek de motor ‘lui’ te zijn (gewoon af) en was er een flinke financiële injectie nodig om deze weer op te lappen. Na een jaar heb ik het ding dus maar weer verkocht aan een bedford-fan.

Mijn tweede camper – Een top tijd!

Na deze eerste financiële en emotionele ramp, bleef de vrijheid toch knagen. Ik bleef dromen over reizen en zwerven. Na een poos weer flink gespaard te hebben, de motor en de auto te verkopen, kocht ik mijn tweede camper. Ik had in de tussentijd mijn tijd goed besteed aan het uitzoeken waar ik op moest letten bij de aankoop van een camper 😉 .

Ik was nog steeds student en daardoor mochten de vaste lasten niet te hoog zijn. Zo kwam ik op een belastingvrije Mercedes bus met een Westfalia inbouw, die vanaf de fabriek al als camper door het leven ging. James Cook heette het model. James kwam misschien wel uit 1978, maar hij was goed onderhouden gezien alle onderhouds-facturen, niet lek en niet verrot. Wat een supercamper was dit!

Er zaten twee lange banken in die je kon uitklappen tot een groot tweepersoonsbed. Ook een toilet en een keuken waren aanwezig. Ik was de koning te rijk, dat snap je natuurlijk wel.

Piet Hein en Marije - Country Camper Verhuur

Piet Hein en Marije

Ik ben er mee door heel Nederland gereden, en ook Frankrijk is onveilig gemaakt met deze bus. In die tijd heb ik ook mijn vrouw Marije kunnen overtuigen hoe geweldig een camper wel is.

Het ‘echte’ leven

Maar toen kwam het moment dat ik geen student meer was. Ik had niet zo veel vrije tijd meer, ik moest zorgen dat er geld binnenkwam en er was een kleine op komst. Aangezien de Mercedes bus maar 2 personen kon onderbrengen en er achterin geen gordels op de banken zaten, was deze niet geschikt om een kind in mee te nemen.

Met pijn in mijn hart heb ik afscheid moeten nemen van James.

Natuurlijk blijft het leven, een camper, maar als serieus gezinnetje moesten we ons geld toch aan andere dingen besteden op dat moment.

Het echte echte leven…

Totdat het moment kwam dat we toch weer geld opzij konden zetten voor een camper. Na lang wikken en wegen hebben we toen de Dethleffs Advantage gekocht. Dit is een 5 persoons camper met veel ruimte. Dus naast dat we er met meerdere personen in kunnen leven, kunnen ook de spullen voor de buitensport nog mee! En ook met kinderen is de belevenis en de vrijheid nog supergroot.

Sindsdien zijn we weer meer dan ooit van het camperleven aan het genieten.

Camper verhuren, waarom niet?

Omdat ik het ook leuk vind om met een passie geld te verdienen, dacht ik er aan om onze camper te gaan verhuren. Eerst was dit natuurlijk alleen aan bekenden, familie en vrienden. En hee, dit was best leuk! Ik zag anderen helemaal opbloeien van een campervakantie en dat maakte mezelf ook blij!

Ik vond het zelfs zo leuk dat we er aan dachten om een tweede camper voor de verhuur in te gaan zetten. En ook dat is werkelijkheid geworden. Het is echt super om zo verder te groeien en bezig te zijn met wat je echt leuk vind. Ik hoop dat ik dat ook op jou over kan dragen. Dat probeer ik onder andere door het weggeven van gratis e-books over het huren van en reizen met een camper.

Naar gratis e-books

Jouw Voordeel bij Country Camper Verhuur

Country Camper Verhuur ANWB Wegenwacht

Onze visie is dat betaalbaarheid en kwaliteit prima samengaan. Daarom geen gloednieuwe campers met bijbehorende torenhoge huurprijzen, maar degelijke exemplaren in uitstekende staat.

Om optimaal te kunnen genieten van je reis met onze campers hebben we deze voorzien van een All-Risk verzekering met daarin een verhuur clausule opgenomen. Daar betalen wij natuurlijk een goede premie voor, maar wij gaan voor kwaliteit.

Ook is de camper verzekerd voor 24/7 pechhulp, zodat je bij pech onderweg verzekerd bent van hulp, waar dan ook in Europa. Ook vervangend vervoer is hierin opgenomen.

De Naam

Waarom Country Camper VerhuurCountry Camper Verhuur staat voor Avontuurlijk Buitenleven. Dat begint al in de camper zelf. Vanuit een camper ga je anders tegen de wereld aankijken!

Daarbij gaat het niet om de eindbestemming, maar om de reis. Met een Country Camper maken wij jouw reis onvergetelijk!

Wij vinden het belangrijk om betrouwbaar te zijn en een hoge service te leveren. Dit doen wij door transparant te zijn en je al van dienst te zijn nog voordat je klant van ons bent.

Geniet van het buitenleven!

Naam Piet Hein Bouwkamp

Ps. Mocht je het interessant vinden om meer te weten te komen over hoe het is om een camper te huren, download dan één van onze gratis e-books.

Naar gratis e-books

 

Deel dit: