Je eigen camper verhuren?

 Zijn er een aantal weken in het jaar dat jouw camper stil staat?
 Zou je graag de hoge kosten van de camper willen drukken of helemaal wegwerken?
Zou je er zelfs geld aan over willen houden? (Opbrengsten tot netto €8.000 per jaar zijn mogelijk)

Camper verhuren?Wij zijn doorlopend op zoek naar campers voor de verhuur. Als je je camper door Country Camper Verhuur laat bemiddelen, ben je verzekerd van huurders én van kennis en ervaring op het gebied van camperverhuur

Neem contact met ons op als je je camper wilt verhuren – alle soorten campers na bouwjaar 2000 zijn welkom – en we beloven je binnen 24 uur een antwoord:

 • Bijvoorbeeld: Wat komt er kijken bij verhuur van mijn camper? Of: Kun je een schatting van de verhuuropbrengst maken?

Met wie krijg je te maken?

De eigenaar van Country Camper Verhuur (Piet Hein Bouwkamp) heeft een videoboodschap over het verhuren van je camper:

Meest gestelde vragen

Ik ben dus op zoek naar campereigenaren die hun camper een aantal weken per jaar willen verhuren. Ik kan me voorstellen dat dit vragen bij je oproept; wat komt er allemaal bij kijken en wat levert het eigenlijk precies op?

Daarom heb ik hieronder de meest gestelde vragen neergezet. Door er op te klikken zie je de antwoorden:

Camper verhuur bemiddeling is een makkelijke en eenvoudige manier om professioneel je camper te verhuren.Wij hebben veel kennis en ervaring op het gebied van het verhuren van campers en we stellen dit graag beschikbaar.

Het is dus een logische stap om hier gebruik van te maken. Je hebt hierin twee keuzes:

1. Hele traject uit handen

Je kunt hierbij kiezen om jouw camper in onze stalling te plaatsen en het hele verhuurtraject uit handen te geven. Dit betekend dat je camper in Leek gestalt zal zijn en wij de camper uitgeven aan, en innemen van de huurders. Wij zorgen voor het schoonhouden van de camper.

Je geeft in feite het hele traject uit handen.

2. Een deel van het traject uit handen

Of je kiest er voor om de camper zelf bij huis uit te geven aan, en in te nemen van de huurders. Ook de eventuele bezichtigingen vinden dan bij jouw thuis plaats. Uiteraard ondersteunen wij je dan in alle opzichten, onder andere met uitgifte- en innameformulieren.

Ook zorgen wij er voor dat er klanten naar je toe komen en dat al het papierwerk uitgevoerd wordt.

Schatting van de huuropbrengstOk, ik wil me wel aan een schatting van de huuropbrengst wagen. Maar let op, behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst ;)

Als je er van uit gaat dat je een representatieve camper hebt en je zelf niet op vakantie gaat, dan moet het lukken om de camper 6 weken in het hoogseizoen en 4 weken daar omheen te verhuren.

Als je daarbij een inschatting maakt van de verhuurprijs op basis van het bouwjaar, het type camper en  de weken dat hij beschikbaar is voor verhuur, kun je zelf de rekensom van de verhuuropbrengst maken!

Belastingvrij

Daar komt bij dat de verhuuropbrengst voor een particulier ook nog eens belastingvrij is. Je hoeft er geen BTW over te betalen én geen inkomstebelasting! Al met al maakt het dat je bijna voor niets een camper kan houden.

Voordelen om via Country Camper Verhuur te verhurenNatuurlijk is het mogelijk om op eigen houtje de camper te gaan verhuren. Maar er zijn een aantal belangrijke voordelen om via Country Camper Verhuur te verhuren:

 • Je profiteert van de opgebouwde kennis, ervaring en vertrouwen die wij hebben opgebouwd;
 • Wij zorgen voor voldoende potentiële huurders door onze uitgebreide (internet)marketing, hier hoef je dus geen tijd en geld in te steken;
 • Wij besparen je een hoop tijd door het organiseren van bezichtiging afspraken, de complete administratie, de in- en uitgifte en schoonmaak van je camper;
 • Als er niet verhuurd wordt, hoef je ons ook niets te betalen. Je betaald namelijk een bepaald percentage van de verhuuropbrengst.

Het komt er op neer dat wij je een heleboel tijd besparen, wij zorgen voor klanten en voor al het papierwerk – de algehele administratie.

Wat zijn de opbrengsten als ik mijn camper verhuurEen netto opbrengst van €8000,- behoort tot de mogelijkheden!

Maar voordat de dollartekens in je ogen gaan ronddraaien moet je met het volgende rekening houden;

De opbrengst van het verhuren van een camper is van meerdere factoren afhankelijk. De twee belangrijkste factoren zijn:

 • Hoeveel weken per jaar is de camper beschikbaar om verhuurd te worden;
 • En welke huurprijs wordt hierbij aangehouden.
Beschikbaarheid

In de maanden mei tot en met september worden de campers het meest verhuurd. Dit zijn in totaal 20 weken. Daarbij is het zo dat er 2 maanden lang een hoogseizoen is, en wel in juli en augustus. In deze twee maanden is de vraag naar verhuurcampers het hoogst. Om een goede indicatie van de verhuuropbrengst te kunnen geven is het dus van belang te weten in welke weken en hoeveel weken je de camper beschikbaar stelt voor de verhuur.

Huurprijs

Om de huurprijs van je camper te bepalen wordt er gekeken naar de volgende factoren: Wat is het type camper, op welk moment wordt hij verhuurd en wat is de leeftijd van de camper.

In het hoogseizoen is de vraag naar campers het grootst. Daarom kan in die weken de hoogste huur gevraagd worden. Voor jonge campers kan meer gevraagd worden dan voor campers van 10 jaar en ouder. Het zelfde geld voor grotere en kleinere campers, luxe en minder luxe campers.

Aan de hand van deze factoren en mijn ervaring komen we samen met jou als eigenaar tot een verhuurprijs. Dit zal dan een prijs zijn waar wij allebei een goed gevoel bij hebben en waarmee de camper verhuurd kan worden om het beste rendement er uit te halen.

Zelf regelen bij camper verhuurOf je er nou voor kiest dat wij de camper voor je verhuren (Het hele traject) of dat je zelf de inname en uitgifte doet (Een deel van het traject), de volgende zaken moet je goed voor elkaar hebben en zelf regelen bij camper verhuur;

 • De camper moet goed onderhouden en erg netjes zijn (Ik noem deze combinatie een ‘degelijke camper’);
 • Er moet een complete inventaris in de camper aanwezig zijn;
 • De verzekering van de camper moet verhuur toestaan;
 • Er moet bepaald zijn wanneer de camper beschikbaar is om te verhuren

Als je de inname en uitgift zelf verzorgd, moet je met deze extra zaken rekening houden:

 • Het kan voorkomen dat huurders eerst willen komen bezichtigen, je zult in dat geval de camper moet kunnen tonen
 • Als de huurders de camper komen ophalen, zul je als verhuurder een complete uitleg moeten kunnen geven van de camper
 • Er moet voldoende gas in de gasflessen zitten en er dient voldoende toiletvloeistof aanwezig te zijn.
Verzekering

Om de camper ook verzekerd te laten zijn tijdens de verhuur periode, moet je er voor zorgen dat de verzekering van de camper een verhuur clausule heeft. Standaard is dit namelijk niet in een camperverzekering opgenomen en ben je dus ook niet gedekt bij verhuur.

Daar komt bij dat niet alle verzekeraars een verhuurclausule willen verstrekken. Wij zijn op de hoogte van de verzekeraars die dit wel doen.

Natuurlijk zijn de premies van een verzekering mét verhuurclausule hoger dan zonder. Het risico is nou eenmaal groter. Je moet er van uitgaan dat je ongeveer twee keer zo veel gaat betalen. Dit is natuurlijk een flinke investering, maar dat heb je met één of twee weken verhuur alweer terug verdient.

Onderhoud

Zowel voor onze eigen campers als de campers die we in bemiddeling hebben is het erg belangrijk dat zij goed onderhouden worden. Je wilt namelijk zo veel mogelijk vermijden dat een huurder met pech langs de kant van de weg komt te staan. Dit is niet leuk voor de huurder, maar ook zeker niet leuk voor de verhuurder!

Daarom zullen wij altijd vragen naar bewijzen van onderhoud. Te denken valt aan APK rapporten, onderhoudsfacturen en keuringsrapporten van het campergedeelte.

Contract

Net zoals we met contracten werken tussen verhuurders en huurders, werken we ook met een contract tussen County Camper Verhuur en jou als camper eigenaar. Het geeft gewoon de nodige duidelijkheid voor iedereen en hierdoor heb je geen last van nare dingen achteraf.

In dit contract leggen we vast wat we afspreken over alle bovenstaande zaken. Wel zo transparant.

Hoe werkt het met huurperiodesCountry Camper Verhuur werkt met minimale huurperiodes van een week. De camper kan dan op zaterdagochtend om 10:00 opgehaald worden en de camper moet vrijdagmiddag om 14:00 weer terug zijn.

Dit geeft je als verhuurder de tijd om eventuele kleine schades of onverhoopte laatkomers op te kunnen vangen en de camper toch op tijd klaar te krijgen voor de volgende huurperiode. Hiermee borgen wij tegelijk de hoge kwaliteit waarvoor we willen staan.

Aantal vrije kilometers

Wij werken met een vrij te rijden aantal kilometers. Onze ervaring is dat het gemiddelde aantal gereden kilometers per camper per jaar, uitvlakt per camper. En het is tegelijk een goede service naar de huurder toe.

Borg

Verder vragen wij per boeking een borgsom van €1000,- Deze houdt Country Camper Verhuur in beheer en wordt, indien de camper in goede staat terug gebracht wordt, weer overgemaakt naar de klant.

kosten voor camper verhuur bemiddelingCountry Camper Verhuur werkt volgens het volgende principe: Als er niet verhuurd wordt, hoef je ons ook niets te betalen, en heb je dus ook kosten voor camper verhuur bemiddeling.

Je betaald namelijk een bepaald percentage van de verhuuropbrengst. Overigens zal dit ook vanzelf gaan; dit percentage wordt ingehouden als de verhuuropbrengst op jouw rekening wordt gestort.

Wij werken met de volgend percentages:

 • Als wij het hele traject voor je verzorgen (incl. inname en uitgifte) is 25% van de verhuuropbrengst voor ons;
 • Als wij  een deel van het traject voor je verzorgen (je doet inname en uitgifte zelf) is 15% van de verhuuropbrengst voor ons.

Meer informatie?

Als je meer wilt weten over bijvoorbeeld een inschatting van de verhuuropbrengsten van jouw camper óf over andere zaken, vul dan onderstaand formulier in. We beloven je dat we binnen 24 uur contact met je opnemen.

 • Bijvoorbeeld: Wat komt er kijken bij verhuur van mijn camper? Of: Kun je een schatting van de verhuuropbrengst maken?

Deel dit: