Honden en een camper

Hoe vervoer ik mijn hond in een camper?

Als je met een camper op pad gaat, neem je natuurlijk het liefst je geliefde viervoeter mee. Maar hoe vervoer je een hond in een camper?

Hond mee in een camper

Er is geen specifieke regelgeving voor het vervoeren van huisdieren in een camper of auto. Zolang het vervoeren van een huisdier niet tot gevaarlijke situaties of verkeershinder leidt, is het geen probleem.

Het is daarom aan te raden om een huisdier gewoon veilig te vervoeren. Dit kan door gebruik te maken van de volgende tips:

 

 • Hoe vervoer ik mijn hond in een camperLaat je hond aan de camper wennen. Je kunt bijvoorbeeld eerst een paar korte ritten maken voordat je een lange rit met de camper gaat maken.

 

 • Maak je hond of dierenmand vast tijdens de rit. Je wil niet dat hij door de camper vliegt bij een remactie, of erger: een aanrijding.

 

 • Voor honden zijn er speciale harnassen die je kunt verbinden met de veiligheidsgordels van je auto.

 

 • Laat je hond tijdens de rit regelmatig drinken. Wacht met eten geven tot je op plek van bestemming bent.

 

 • Neem iets mee waar je hond vertrouwd mee is. Zoals een bepaald kleed. Je hond blijft dan rustiger.

Meer weten? Gratis e-book!

Als je meer wilt weten over het huren van een camper, download dan ons gratis e-book: ‘Alles wat je moet weten bij het huren van een camper’. Vul hieronder je naam en adres in en je ontvangt hem direct!

Je gegevens zijn veilig bij ons. Wij hebben zelf ook een hekel aan spam.

Deel dit:

Comments 4

 1. Wij hebben inmiddels al veel aan uw berichten gehad. Zijn sinds twee weken de trotse eigenaar van een gebruikte camper. Hebben de cheque lijst gebruikt en zijn tot nog toe twee korte ritten met de hond gaan maken. Hij ligt in het gang pad op zijn vast vertrouwde mat met zijn knuffel. Eerste keer vreemd omdat hij in de auto achter een rek zit, maar hij voelt zich al veel beter. We gaan tussen de feestdagen ook nog even een paar kortere ritten maken met een overnachting. Komend jaar zeker een echte camper vakantie.
  Heel hartelijk dank en fijne feestdagen.
  Vriendelijke groet

  1. Post
   Author
 2. Hoewel een camper erg veel ruimte heeft voor een hond kan het juist zinvol zijn deze ruimte te beperken.
  Op een gladde vloer is het rijden en bewegen vaak een uitermate vermoeiende bezigheid voor de hond die uitgeput aankomt door al de correcties die hij voortdurend moet uitvoeren en die daardoor al veel stress kan voelen voor het vertrek. Beperk dus de ruimte zodat de hond met zijn rug ergens tegenaan kan liggen en waarbij zijn poten ook iets kunnen bereiken. Onder tafel, tussen de bank kan dus klein lijken maar voor zelfs een grote hond ruim voldoende zijn.

  1. Post
   Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.