Hoe kun je een camper reis voorbereiden? Deel 2 van 2

‘Een goede voorbereiding is het halve werk’ wordt vaak gezegd. Ook voor een campervakantie gaat dit op. Door de juiste voorbereidingen te treffen kun je extra genieten van je vakantie. Hierbij deel 2 van 2 van tips hoe je een camper reis voorbereiden kunt.

Schoonwatertank vullen

Hoe kun je een camper reis voorbereiden? Deel 2 van 2 Je kan bij het inpakken alvast de watertank voor een deel vullen, zodat je onderweg gebruik kunt maken van water uit de kraan. Vul hem niet helemaal (vaak kan er wel 100 liter in een schoonwatertank), zoveel water gebruik je toch niet.

Tevens is het zo dat hoe meer gewicht je meeneemt, hoe hoger het brandstofverbruik zal zijn. Je kunt de watertank dan bijvullen op een camping of camperplaats.

WC klaar maken voor gebruik

Om ook de wc tijdens de reis te kunnen gebruiken kun je deze alvast klaar maken voor gebruik. Als het toilet gebruik maakt van een eigen tank om te kunnen doorspoelen kun je deze alvast vullen.

Spoel een paar keer door en giet wat toilet afbreek vloeistof in de opvang tank van het toilet. Dan is het toilet klaar voor gebruik.

Reis plannen

Hoe kun je een camper reis voorbereiden? De kaart.De vraag is natuurlijk in hoeverre je de reis wilt plannen. Helemaal op de bonnefooi is ons niet goed bevallen. Je bent dan onderweg eigenlijk te veel bezig met uit te zoeken wat leuk is om naar toe te gaan. Het is dan lastig om een goede keuze te maken.

Thuis heb je de tijd om er over na te denken en wat makkelijker (snel) internet bij de hand om dingen uit te zoeken.

Wat wij doen is de grote lijnen uitleggen; willen we Noord of Zuid Europa, willen we bergen of zee, en welke plaatsen en bezienswaardigheden willen we in ieder geval geweest zijn of gezien hebben.

Uiteraard kun je dan altijd de plannen nog wijzigen omdat bijvoorbeeld het weer dat van je vraagt of omdat je gewoon even geen zin hebt om ergens anders naar toe te gaan.

Deel 1

Lees ook deel 1 over hoe je een camper reis voorbereiden kan 😉

Meer weten? Gratis e-book!

Als je meer wilt weten over het huren van een camper, download dan ons gratis e-book: ‘Alles wat je moet weten bij het huren van een camper’. Vul hieronder je naam en adres in en je ontvangt hem direct!

Je gegevens zijn veilig bij ons. Wij hebben zelf ook een hekel aan spam.

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.