Goede camping voor een camper

Goede camping voor een camperIk hoop dat ook jij kunt genieten van wat vrije tijd zo in de zomer. Wij genieten er in ieder geval bijzonder van!

Op moment van schrijven zijn we ongeveer 3 weken onderweg met de camper. Dit is het rondje waar we mee bezig zijn: Nederland, België, Frankrijk (in de buurt van Lyon), Franse Zuid Vogezen, Franse Noord Vogezen, Zuid Luxemburg, Noord Luxemburg, Zuid Nederland, Noord Nederland -Thuisbasis in Leek- 😉

Het is heerlijk om grotendeels buiten te leven en te genieten van de natuur. Omdat wij met onze kinderen onderweg zijn, overnachten we altijd op een camping.

Maar wat is nou een goede camping voor een camper?

Camperplaatsen zijn vaak enkel om te overnachten en bieden verder niet veel vermaak voor kinderen zoals een mooi stukje gras of een speeltuin. Wel kiezen we met de camper bewust voor niet te grote campings.

In onze beleving zijn de grotere campings vaak te ‘gemaakt’. Je herkent het aan de met heggetjes afgebakende staanplaatsen en de mooie looppaden naar het ultraluxe sanitair. Erg comfortabel allemaal, maar als we met de camper onderweg zijn dan vinden wij het leuk om ons aan te passen aan de natuur.

Zelf een geschikte staanplaats uitkiezen, een weids uitzicht over het landschap, pal naast een speeltuintje kunnen gaan staan.

Dat we dat soort keuzes kunnen maken, maakt dat we er van genieten. En vooral omdat in een camper alles zit wat je nodig hebt, is het leuk om je daar dan ook mee te redden.

Stichting Vrije Recreatie

SVR-logoWat een echte uitkomst is, is de site van de SVR, Stichting Vrije Recreatie (website:www.svr.nl)

Deze campings zijn vaak natuur campings, soms bij een boerderij (niet altijd), niet te groot en meestal lekker basis. En door heel Europa!

Perfect om met de camper aan te doen.

De SVR over zichzelf: Vakantie zonder toeters of bellen Kamperen of logeren bij de boer is een vakantie zonder toeters of bellen en is bijzonder in trek bij zowel gezinnen met kinderen als echtparen zonder. Door veel boeren is daarop ingespeeld en zij geven op hun boerderij of voormalige boerderij gastvrijheid aan iedere vakantieganger.

En dit kunnen wij echt onderschrijven. We raden het dan ook aan om eens op een SVR camping langs te gaan!

Weet jij nog andere leuke campings voor een camper? Laat het hier onder in de reacties weten!  

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.