Een camper huren in Nederland; welke verzekeringen moet ik niet vergeten?

Als je op reis gaat is het goed om je tegen calamiteiten te verzekeren. Maar met welke verzekeringen moet je rekening houden bij een camper huren in Nederland? 

Camperverzekering

Let goed op of de camper die je wilt huren all-risk verzekerd is. Als dit niet zo is, en je rijd per ongeluk tegen een paaltje, dan komt de reparatie geheel voor jouw rekening.

Prijzen van rond de €2500 voor het vervangen van enkel een camper bumper zijn ons helaas niet vreemd….

Pechhulp

Een camper huren in Nederland; welke verzekeringen moet ik niet vergeten?Ook is het belangrijk dat er een pechhulpverzekering op de camper is afgesloten. Bijvoorbeeld bij de ANWB. Het is natuurlijk het meest makkelijk als dit door de verhuurder is geregeld.

Vervangend vervoer

Zorg er wel voor dat dit pechhulp is met vervangend vervoer. Dit kan niet altijd een camper zijn,v maar dan kun je in ieder geval nog even van je vakantie genieten. Ook al zal dit zonder camper natuurlijk minder leuk zijn…

….bij de juiste pechhulpverzekeraar worden namelijk ook de kosten van de overnachtingen van de rest van de vakantie vergoed.

Vervoer naar huis

Ook is het belangrijk dat eventueel benodigd vervoer naar huis bij de pechhulp in zit en vergoed wordt. De kosten kunnen al snel oplopen als je a la minute een taxi moet gaan bellen voor 4 personen met bagage vanuit Zuid-Frankijk naar Nederland.

Reisverzekering

Verder is het echt aan te raden om een reisverzekering af te sluiten die je persoonlijke risico’s afdekt. Denk daarbij aan het stukgaan, verliezen of gestolen worden van je camera, laptop of dure zonnebril.

Als je vaker per jaar op vakantie gaat kun je overwegen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Dit kan in dat geval voordeliger en praktischer zijn.

Annuleringsverzekering

Een camper huren in Nederland; welke verzekeringen moet ik niet vergeten?Zoals al eerder genoemd wordt er vaak een aanbetaling gevraagd. Deze aanbetaling ontvang je niet terug als je het huren van de camper moet annuleren. Ook het restbedrag krijg je vaak niet terug bij annulering vlak voor vertrek.

Daarom is het goed om een annuleringsverzekering af te sluiten. Vaak zit dit bij een reisverzekering inbegrepen, maar niet altijd automatisch.

Meer weten? Gratis e-book!

Als je meer wilt weten over het huren van een camper, download dan ons gratis e-book: ‘Alles wat je moet weten bij het huren van een camper’. Vul hieronder je naam en adres in en je ontvangt hem direct!

Je gegevens zijn veilig bij ons. Wij hebben zelf ook een hekel aan spam.

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.