De voor en nadelen van een Camperbus huren

Buscamper hurenEr zijn verschillende soorten campers te huren. Grofweg zijn dit de soorten: Buscampers, Half-integraal campers, Integraal campers en Alkoof campers. In dit artikel behandel ik de Buscamper, ook wel camperbus genoemd. Als je een camperbus huren gaat, wil je toch weten wat voor vlees je in de kuip hebt, nietwaar?

De buitenkant

Een buscamper of camperbus herken je aan het uiterlijk van een busje. Aan de buitenkant zijn niet veel aanpassingen aangebracht. Je kunt een camperbus herkennen aan het feit dat hij vaak iets meer ramen heeft dan een gewone bestelbus. Meestal zijn deze ramen ook nog dubbbelglas, ter isolatie.

Soms kun je een camperbus aan de buitenkant herkennen door zijn striping (aangebrachte stickers om het geheel een sportiever uiterlijk te geven) en meestal is er een uitdraaibare luifel aan de zijde van de schuifdeur bevestigd.

De binnenkant

Aan de binnenkant is een compacte camperinrichting ingebouwd.

Doordat de voorstoelen gedraaid kunnen worden, heb je samen met de passagiersbank en een tafel een zitje. De passagiersbank kan meestal worden omgebouwd tot een 2 persoons bed.

Bij de ene buscamper kan het dak omhoog geklapt worden en bij de andere is het dak standaard al verhoogd. In beide soorten buscamper maakt dit dat je in de camper kan staan.

Extra slaapplaatsen

Camperbus huren met klapdakAls het een vierpersoons buscamper betreft, kan in het uitgeklapte of vast verhoogde dak een plateau gecreëerd worden waardoor hier nog eens 2 personen kunnen slapen.

Vaak zijn deze slaapplaatsen wat krapper dan het andere bed. Als de slaapplaatsen in het dak gebruikt worden, kun je niet meer rechtop in de camper staan.

Voordelen

  • De camper is lekker compact en wendbaar.
  • De buscamper lijkt het meeste op een personen auto en komt qua rijeigenschappen daar ook het dichtst bij in de buurt. Daardoor is het makkelijker en overzichtelijker rijden als in een grotere camper.
  • Het opklap of verhoogde dak is een lekkere knusse slaapplek voor kinderen.

Nadelen

  • Doordat hij zo compact is, is het lastiger om veel spullen mee te nemen. En als je veel spullen meeneemt en ergens een korte stop wil maken, liggen de spullen op plaatsen waar je wilt zitten.
  • Vooral bij het klap dak model moet je eerst een handeling uitvoeren wil je relaxed even pauzeren, namelijk het dak omhoog klappen.

Meer weten? Gratis e-book!

Als je meer wilt weten over de verschillen tussen de verschillende campers, download dan ons gratis e-book: ‘Alles wat je moet weten bij het huren van een camper’. In dit e-book behandel ik alle campers die er zijn en de voor- en nadelen per camper. Vul hieronder je naam en adres in en je ontvangt hem direct!

Je gegevens zijn veilig bij ons. Wij hebben zelf ook een hekel aan spam.

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.