De voor- en nadelen van een alkoof camper huren

Er zijn verschillende soorten campers te huren. Grofweg zijn dit de soorten: Buscampers, Half-integraal campers, Integraal campers en Alkoof campers. In dit artikel behandel ik de Alkoof camper. Als je een alkoof camper huren gaat, wil je toch weten wat de voor en nadelen zijn, nietwaar?

Alkoof campers

Alkoof camper hurenEen Alkoof camper is te herkennen aan de grote ‘bobbel’ boven de cabine. Hierin is een volwaardig 2 persoonsbed te vinden. De cabine is hetzelfde als bij een Half-integraal camper.

Verder zit er in een Alkoof-camper vaak één of twee treinzitjes en kan de cabine niet bij het leefgedeelte betrokken worden.

Voordelen

  • Alkoof camper huren met veel ruimteIn een alkoof camper kunnen minstens 4 personen slapen. Er zijn er zelfs waar je t/m 8 personen in kan slapen.
  • De alkoof boven de cabine is een vast bed waar je na het slapen geen last van hebt. Hij neemt geen ruimte in die je ook anders zou kunnen gebruiken (Zie foto).
  • De alkoof is uitermate geschikt om bijvoorbeeld het beddengoed en andere spullen in op te ruimen.
  • Deze campers zijn erg ruim. Daardoor heb je erg veel opbergmogelijkheden. 

Nadelen

  • De alkoof is bereikbaar via een trap. Dit maakt de toegankelijkheid van dit bed wat minder makkelijk.
  • Door de grote bobbel op de camper vanwege de alkoof, is deze hoger en dit is minder gunstig voor het brandstof verbruik.

Meer weten? Gratis e-book!

Als je meer wilt weten over het huren van een camper, download dan ons gratis e-book: ‘Alles wat je moet weten bij het huren van een camper’. Vul hieronder je naam en adres in en je ontvangt hem direct!

Je gegevens zijn veilig bij ons. Wij hebben zelf ook een hekel aan spam.

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.