Camperverhuur particulier? Ontdek wat de voor- en nadelen zijn

Als je voor camperverhuur particulier kiest, dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. We zetten het af tegen bedrijfsmatige camperverhuur en benoemen voor- en nadelen van camperverhuur particulier.

Voordelen camperverhuur particulier

camperverhuur particulierEén van de belangrijkste voordelen van particuliere camperverhuur is waarschijnlijk de prijs. De meeste particulieren die hun camper verhuren zijn er vooral op uit om de kosten van hun camper te dekken en niet zozeer om winst te maken.

Als ze zelf kosteloos een camper kunnen hebben en daar wat moeite voor moeten doen door het verhuren van de camper, is dat voor hen mooi meegenomen.

Verder zijn er veel camper eigenaren die hun camper ook als hobby zien en daardoor zijn veel campers dan ook rijk uitgerust. En omdat ze gek zijn van hun camper, vinden ze het leuk om je er alles over te vertellen.

Je hoeft in zulke gevallen niet bang te zijn  dat je onvoorbereid op vakantie gaat omdat dingen niet meegedeeld zijn.

Nadelen camperverhuur particulier

Het grootste nadeel van particuliere camperverhuur is dat een particulier in de meeste gevallen niet zakelijk denkt. Dat hoeven ze ook niet, want het is voor hen niet essentieel dat de huurder een goede ervaring met de camper heeft.

Dat werkt door in het onderhoud van de campers; Net even wat langer wachten met onderhoud omdat ‘het nog wel kan’, hij is immers door de APK gekomen?

Maar dat werkt ook door in hoe goed zaken geregeld zijn als er iets fout gaat. Bij pech onderweg. Bij schade. Bij uitval. Een particulier doet het er bij en zal niet elk moment klaar kunnen staan voor de huurder als dat nodig is.

Als laatste willen we nog noemen dat het makkelijk is om op onderhoud te besparen door dingen niet preventief te onderhouden. Ook kan er geld bespaard worden door het onderhoud zelf te doen, en dan gebeurd het niet door een ervaren monteur.

Wel of niet kiezen voor camperverhuur particulier

De keuze of je wel of niet moet kiezen voor particuliere camperverhuur gaan wij niet voor je maken. Als je prijs erg belangrijk vind, dan is het goed om te gaan zoeken naar websites waar veel particulieren hun camper te huur aanbieden.

Vergeet niet dat een goedkope campervakantie dan alsnog duur lkan uitpakken als zaken neit helemaal goed geregeld zijn. Vraag daarom altijd naar het onderhoud van de camper, en hoe het geregeld is als je pech onderweg krijgt of schade rijd.

De meeste bedrijfsmatige camperverhuurders doen goed hun best om hun klanten tevreden te houden. Daarbij hoort een goed onderhouden en camper en dat zaken goed voor elkaar zijn. Misschien is dat het extra geld wel waard.

De keuze is aan jou!

Meer weten? Gratis boek!

Wil je meer weten over het huren van een camper en alles wat er bij komt kijken?

Download dan ons gratis e-book en ontdek alles wat je moet weten als je een camper gaat huren. We delen onze ervaringen graag met je.

Gratis e-book downloaden

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.