Aan welke prijzen moet ik denken bij camperhuur

Natuurlijk is het huren van een camper niet gratis. Maar wat kost het dan wel? Met welke kostenposten moet je rekening houden? In dit artikel worden camperhuur en borg behandeld.

Camperhuur

CamperhuurDe huurprijzen van campers variëren grofweg tussen de 450 en 1500 euro per week. Uiteraard heeft dit alles te maken met de leeftijd van de camper, het type camper en het seizoen waarin de camper gehuurd wordt.

Zo kunnen de prijzen in het hoogseizoen soms wel het dubbele zijn van de prijzen in het laagseizoen.

Ook hebben de al dan niet meegeleverde extra’s invloed op de prijs. Je kunt hierbij denken aan all-in prijzen of dat je de gasfles, de keuken- en kampeerinventaris er los bij moet bestellen.

De laatst genoemde opties kunnen samen tot ongeveer €20 per week oplopen.

Borg

De meeste verhuurders werken met een borgsom. Deze kan variëren van 500 euro voor een wat oudere camper tot 1500 voor een hele nieuwe camper. De borgsom moet altijd vooraf aan de huurperiode betaald worden.

Eventuele beschadigingen of (verkeers)boetes worden vervolgens achteraf met de borgsom verrekend.

Omdat het soms een tijdje duurt voordat eventuele boetes binnenkomen varieert de terugbetaling van de borg tussen de 4 en de 6 weken.

Meer weten? Gratis e-book!

Als je meer wilt weten over het huren van een camper, download dan ons gratis e-book: ‘Alles wat je moet weten bij het huren van een camper’. Vul hieronder je naam en adres in en je ontvangt hem direct!

Je gegevens zijn veilig bij ons. Wij hebben zelf ook een hekel aan spam.

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.