5 tips bij het ophalen van een huurcamper

Bij het ophalen van een huurcamper zijn een aantal zaken belangrijk om rekening mee te houden.

Goede staat

Allereerst moet de camper natuurlijk in goede staat zijn. Hij moet schoon zijn van zowel binnen als buiten. Jij moet hem namelijk ook weer schoon inleveren. Je kunt dan gelijk een goed beeld krijgen van wat de verhuurder onder ‘schoon’ verstaat.

Hij moet op zijn minst rij baar zijn, hij moet geen beschadigingen hebben waardoor het gevaarlijk wordt om je met de camper op de openbare weg te begeven.

Beschadigingen

5 tips bij het ophalen van een huurcamper En zo kom ik op het volgende punt; beschadigingen. Loop een rondje met de verhuurder om de camper om te zien of en waar er beschadigingen op de camper zitten.

Laat dit ook op papier vast leggen. Er is niets zo irritant dan wanneer je de camper weer inlevert en de verhuurder beweerd dat jij een beschadiging, die er al op zat bij vertrek, er op hebt gemaakt.

Doe het zelfde met de binnenkant van de camper.

Uitgifte- en innameformulier

Wij werken bijvoorbeeld met een uitgifte- en innameformulier waarop deze zaken staan en eventueel zaken op toegevoegd kunnen worden. Zo voorkom je discussie.

Deze formulieren dienen ondertekend te worden en daarmee binden huurder en verhuurder zich aan wat er op het formulier staat.

(Auto)papieren

Autopapieren bij het ophalen van een huurcamperVerzeker je zelf er van dat je alle benodigde papieren meekrijgt bij het ophalen van een huurcamper. Vooral bij calamiteiten is het belangrijk de juiste documenten bij je te hebben.

Kentekenbewijs

Je moet daarbij onder andere denken aan het kentekenbewijs. Deze kan nog bestaan uit twee delen die je bij je moet hebben; het voertuigbewijs en het tenaamstellingsbewijs.

Tegenwoordig zie je steeds vaker de nieuwere kentekencard. Dit is een plastic kaartje met een chip op creditcard formaat en vervangend de twee eerder genoemde papieren delen.

APK bewijs, groene kaart en schadeformulier

Het bewijs van een geldige APK keuring is niet verplicht om bij je te hebben, maar het is wel aan te bevelen. Dit geld ook voor de groene kaart en een Europees schadeformulier.

Volledige inventaris

Kijk met de verhuurder mee of de volledige inventaris aanwezig is, tenminste waarvan je overeengekomen bent dat bij de camper zou zitten. Zit bijvoorbeeld de gasfles(sen) vol en is de keukeninventaris aanwezig.

Uitleg

Als het goed is krijg je een uitleg van hoe de camper werkt als je de camper ophaalt. Als je dit niet krijgt, vraag er dan om. En als het je wat te snel gaat, zeg dit dan ook.

In grote lijnen werken veel campers het zelfde, maar elke camper heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing en soms kunnen kleine dingen grote ergernissen opleveren.

Als je bijvoorbeeld niet weet hoe het doorspoelen van de wc werkt, of hoe de vuilwatertank geleegd moet worden.

Meer weten? Gratis e-book!

Als je meer wilt weten over het huren van een camper, download dan ons gratis e-book: ‘Alles wat je moet weten bij het huren van een camper’. Vul hieronder je naam en adres in en je ontvangt hem direct!

Je gegevens zijn veilig bij ons. Wij hebben zelf ook een hekel aan spam.

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.